Sikker betaling

Sikker betaling

SSL Kryptering (HTTPS)

Https er ingen egen protokoll, men en kombinasjon av vanlig HTTP over en kryptert SSL- (Secure Sockets Layer) eller TLS-kopling (Transport Layer Security). Dette skaper beskyttelse mot avlytting og mellomleddsangrep.

En https-URL kan spesifisere hvilken TCP/IP-port som skal brukes. Hvis ikke, brukes port 443 (usikret HTTP bruker typisk port 80).

Når en web-tjener skal settes opp for å akseptere https-forbindelser, må administratoren opprette et digitale sertifikat for web-tjeneren. På Unix-baserte tjenere kan et slikt sertifikat opprettes med verktøy som OpenSSL sin ssl-ca eller SuSE sin gensslcert. Dette sertifikatet må så signeres av en sertifikatautoritet. Dette beviser at sertifikateieren virkelig er entiteten den oppgir å være, for eksempel en organisasjon eller en person. Nettlesere er generelt distribuert med signeringssertifikatene til kjente sertifikatautoriteter for å kunne verifisere at sertifikatene virkelig var signert av dem.

Sikker og trygg betaling

Begge våre betalingspartnere tilbyr sikker betaling over SSL og har gode sikkerhetsrutiner, slik at du som kunde får en sikker men brukervennlig handleopplevelse.

Klarna

Klarna er et svenskbasert IT-foretak som spesialiserer seg på betaling over internet. Klarnas kjernetjeneste er fakturabehandling, hvor både selgers og kjøpers sikkerhet ivaretas, ved at varen betales etter ankomst. Rundt 20% av elektronisk handel i Sverige går igjennom Klarnas systemer. Selskapet har mer enn 1200 ansatte, og de fleste av dem jobber på hovedkontoret i Stockholm.

Paypal

PayPal er en amerikansk betalingstjeneste på nettet. Den er bygd for enkel overføring av penger via internett. Brukerne registrer en PayPal-konto ved å oppgi personlige data som navn, adresse og en e-postadresse. Når kontoen er registrert, må brukeren verifisere (bekrefte) kontoen sin. Det vil si å knytte den opp mot en vanlig bankkonto. Når man skal gjennomføre en PayPal-transaksjon og det ikke er nok penger på PayPal-kontoen, vil PayPal automatisk belaste den tilknyttede bankkontoen for å dekke beløpet. PayPal ble grunnlagt i 1998 og ble kjøpt av eBay i oktober 2002.

Paypal tilbyr i dag løsninger for norske bedrifter og integrasjon av trygg kortbetalingsløsning for nettbutikker.